About Schoolblocks

Address

Saturnustraat 14, 2516AH, Den Haag

Company Size

1-15
Highlights

Schoolblocks is on a mission to build a world-class tech team through OfferZen.

Schoolblocks is committed to drive growth and innovation in the tech community.

Digital skills

We develop teaching materials for students and provide training for teachers in the field of digital skills.

Perceived world of students + role of teacher

We believe it is important that we continue to understand the world of experience of students and that teachers can get to work with our teaching materials. In order to really continuously understand this process, we also teach at primary and secondary schools in the area!

Taaldorp360

Make speaking in and outside the classroom an experience! With Taaldorp360, students can work on speaking skills every week in an accessible and meaningful way.

Summary

Over Schoolblocks

Met Schoolblocks ontwikkelen we toekomstgericht lesmateriaal voor scholen. We vinden het belangrijk dat leerlingen écht vaardigheden leren die ze direct kunnen toepassen voor nu & later. We ontwikkelen onder andere lesmateriaal voor digitale vaardigheden, burgerschap, executieve functies en de moderne vreemde talen.

Wij doen dit met een talentvol en leergierig team. Sommige mensen van ons team komen uit het onderwijs en andere juist van buiten het onderwijs. Met deze mix en een sterke visie werken we elke dag hard om het onderwijs een stukje mooier en toekomstgericht te maken!

Uitdaging docenten vreemde talen

Doordat we zelf veel op scholen komen en ook lesgeven in het vak digitale vaardigheden spreken we veel met docenten. We zijn vaak benieuwd waar docenten tegen aanlopen en of digitale tools docenten kunnen ondersteunen/versterken waar nodig. Een uitdaging voor docenten van de moderne vreemde talen is dat het intensief is om spreekvaardigheid in de klas te trainen. Een docent kan zich niet in 30 opsplitsen om met leerlingen gesprekken te voeren in het Frans, Duits of Engels. Om toch spreekvaardigheid te trainen van leerlingen wordt er vaak één keer per jaar op school een fysiek taaldorp georganiseerd. De aula wordt omgevormd tot een Frans dorp en leerlingen hebben korte gesprekjes over het weer, iets bestellen bij de bakker en een reservering maken. Alhoewel dit leerlingen helpt, is dit intensief om te organiseren en vaak maar één keer per jaar.

Onze oplossing: taaldorp360

Hoe tof zou het zijn als we een digitaal taaldorp konden maken waar leerlingen hun spreekvaardigheid op elk moment van de dag kunnen trainen en ze de cultuur van het land een beetje meekrijgen. Met dit idee hebben we via twee jumpstarts bij Q42 een digitaal taaldorp met 360 video's + spraakherkenning gemaakt. We hebben de afgelopen twee jaar 189 scenes opgenomen in England, Frankrijk en Duitsland. Op dit moment zijn er +75 middelbare scholen het product aan het gebruiken en zijn ze razend enthousiast over Taaldorp360.

Het product

Taaldorp360 heeft zeven spelvormen. De eerste drie spelvormen zijn ter voorbereiding van het gesprek. In deze spelvormen leren leerlingen de context en de zinnen van het gesprek. In de andere vier spelvormen trainen leerlingen hun spreekvaardigheid door te spreken. Op termijn willen we leerlingen beter feedback kunnen geven (nu is de feedback goed of fout). Voor docenten willen we de resultaten van leerlingen inzichtelijk maken. Op dit moment is er nog geen inlogsysteem en kunnen docenten nog geen klassen aanmaken. De UX/UI kan versterkt worden. Sommige spelvormen hebben verbetering nodig (met name de spelvorm slepen en uitspreken). Op lange termijn kunnen we taaldorp360 Spaans gaan opnemen en eventueel onderzoeken of dit product ook aanslaat in het buitenland.

Waarom bij Schoolblocks werken?

Wil je jouw tech skills inzetten om onderwijs een stukje mooier te maken en zou je het te gek vinden om een product dat dagelijks in de klas gebruikt wordt verder met ons uit te bouwen, dan komen we graag met je in contact!

Onze cultuur | Kernwaarden (zie foto)

  1. Toekomstgericht
  2. Creativiteit
  3. Eigenaarschap
  4. Samen

Onze ervaring op tech

Van nature zijn we een onderwijspartij. Lesmateriaal maken dat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen en docenten hierin goed begeleiden zit in onze core van het bedrijf. Doordat tech niet van nature onze expertise is, zijn we op zoek gegaan naar een partij die ons hierin kon verder brengen. Q42 zit bij ons in het pand en samen met hun hebben we taaldorp360 gemaakt. Q42 begeleidt ons ook in dit proces en voor technische vragen van het product kunnen zij hier ons in begeleiden. Dit betekent dat je bij ons de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om ons eigen tech team te gaan neerzetten, maar dat er wel mogelijkheid is tot ondersteuning (Q42).

Stappen solliciteren

Online kennismaken > vervolggesprek bij ons op kantoor > tech case met Q42 > tweede gesprek > aangenomen 🎉

Perks
Een marktconform salaris afhankelijk van jouw ervaringsniveau.
Veel vrijheid om een product met impact te bouwen.
Een dynamisch en jong team met passie voor onderwijs.
Laptop en andere hardware om goed te kunnen werken.
Pensioen bij Brand New Day.
Mogelijkheid om certificaten van aandelen in te kopen.
8% vakantiegeld.
Een werkweek van 32, 36 of 40 uur. Wat jou het beste past!
Tech Stack

Application and Data

TypeScript
Svelte

Business Tools

Google Apps
Trello
Scène opnemen..
scène verwerken in het platform
... en train je spreekvaardigheid in en buiten de klas!
Taaldorp360 presenteren bij NedMi!
Teamuitje en werken outdoor in Maasbommel.
Workation met het team :)
Missie, visie en kernwaarden van Schoolblocks.